Verwarming
Luchtverwarming
Verkoeling
Ventilatie
Electriciteit
Sanitair
Veiligheid
Loodgieterswerk
Alarmlink
Ventilatie
Inbraak
Duurzaam
Reparaties
Advies
Contact


 

Luchtverwarming

Centrale verwarming door middel van het gebruik van aardwarmte, warmtepomp.

Als een woning op een lage temperatuur gehouden wordt gedurende het grootste gedeelte van de dag zullen de spullen, muren en overige niet van verwarming voorziene materialen de lage stooktemperatuur aannemen. Zet u vervolgens de temperatuur omhoog als u bijvoorbeeld thuiskomt, dan zal de lucht in de vertrekken redelijk snel op temperatuur gebracht kunnen worden. Dit geeft echter niet het gewenste comfortabele gevoel dat u beoogd te krijgen omdat de spullen in de te verwarmen vertrekken, muren en overige nog niet op temperatuur gebracht zijn.
De personen die in deze vertrekken verblijven zullen zich onprettig voelen, omdat het lichaam meer dan de gewenst warmte afstraalt naar koude vlakken in de verblijfsruimten en u zal de temperatuur in de kamers onnodig hoog instellen en zich pas na een wat langere tijd behaaglijker gaan voelen.


Het is beter om de verblijfsruimten van een nagenoeg constante temperatuur te voorzien. Om dat te realiseren dient de gehele woning voorzien te worden van vloerverwarming en deze te verwarmen d.m.v. een aardwarmtepomp, zodat u op een goedkope en duurzame manier een optimaal geklimatiseerde woning krijgt. Een leuk maar heel wenselijke bijkomstigheid is dat er met dit systeem op dezelfde installatie, met een geringe meer investering, ook kan worden gekoeld zodat de woning het gehele jaar door op een ongeveer gelijke temperatuur kan worden gehouden.

De meerkosten van dit aardwarmtesysteem zullen ruimschoots worden gecompenseerd met de energiebesparing die zal worden bereikt bij het gebruik van deze installatie. Ook de warmwatervoorziening kan worden opgenomen in deze installatie.


Verder heeft het gebruik van een Warmte-Terug-Win-installatie (WTW-unit) een aantal goede voordelen, zoals tussen de 20 en 25% energiebesparing, een betere spoeling van de te ventileren vertrekken en de mogelijkheid om in de zomer gedurende de nacht koele verse lucht door de woning te ventileren.


Door te kiezen voor een andere CV, ventilatie systeem kan met lagere maandelijkse kosten het comfort worden verhoogd, koeling worden toegepast, een stuk minder CO2 in de natuur worden gebracht, een verbeterde ventilatie worden bewerkstelligd en esthetisch zowel binnen (geen radiatoren of convector putten meer nodig) als buiten een aardige verbetering worden doorgevoerd.

Als erkend installateur vinden wij service vanzelfsprekend en daarom  staat service, evenals dienstverlening, bij Domein installatietechniek hoog in het vaandel. Wij bieden onze klanten niet alleen service, maar ook  kwaliteit en een bijna ouderwetse betrouwbaarheid.

Onze medewerkers staan 7 dagen per week 24 uren per dag voor u klaar om de gerezen problemen zo spoedig mogelijk te verhelpen.


ONZE PARTNERS

  

  


  


NIEUWS